Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
2. mája 2023 o 18:00
Čas čítania 0:48

MAPA: Slovensko už dnes večer zasiahnu silné búrky. V týchto oblastiach hrozia najväčšie lejaky, varujú meteorológovia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Silná zrážková činnosť potrápi vo večerných hodinách veľkú časť krajiny.

Príjemné jarné počasie na Slovensku už čoskoro vystriedajú výraznejšie búrky a lejaky, ktoré prinesie ďalší studený front. Už dnes večer môžeme očakávať zrážkovú činnosť vo viacerých oblastiach krajiny, informuje portál iMeteo.

Na území Slovenska bude postupne pribúdať oblačnosť, ktorá sa najprv začne prejavovať na západe a severozápade. V Žilinskom kraji už dokonca v poobedných hodinách vznikajú prvé prehánky a búrky. Tie však čoskoro vystriedajú silnejšie lejaky.

Výraznejšia zrážková činnosť sa v popoludňajších hodinách začne prejavovať v oblasti hôr. V priebehu utorka však odborníci varujú pred značnou zrážkovou činnosťou najmä na strednom Slovensku. Najvyššie riziko búrok hrozí v Žilinskom a Trenčianskom kraji.

Lejaky dnes neustúpia

Búrky však očakávajú aj v ďalších regiónoch. Vylúčené nie sú ani na juhu Podunajskej nížiny alebo v okolí Banskej Bystrice. V týchto oblastiach však v utorok rátajú len s nižšou zrážkovou činnosťou.

Dnes vo večerných hodinách na Slovensko dorazí nával zrážok, ktorý so sebou prinesie výdatnejšie dažde. Najväčšiu zrážkovú činnosť meteorológovia predpokladajú v oblasti od Spiša až do Komárna. Predpokladané množstvo zrážok sa v tejto oblasti môže vyšplhať až na hranicu 30 mm.

Silné dažde by mali ustúpiť až v stredu 3. mája vo večerných hodinách. Prestať pršať by však malo až v noci zo stredy na štvrtok.

Mapa zrážok na stredu 3. mája 2023.
Mapa zrážok na stredu 3. mája 2023. Zdroj: ventusky.com
Domov
Zdieľať
Diskusia