Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
4. mája 2023 o 10:49
Čas čítania 0:44

MAPA: Na Slovensku si užiješ až 22 °C počas víkendu. V niektorých okresoch prekazí radosť dážď

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sychravé počasie vystriedajú v najbližších dňoch ideálne jarné teploty.

Nižšie teploty a vysokú zrážkovú činnosť už čoskoro vystrieda príjemné, takmer letné počasie. Cez víkend môžeme v niektorých oblastiach očakávať teploty až 22 °C, informuje SHMÚ.

V piatok 5. mája zasiahne časť Slovenska mohutná tlaková výš nachádzajúca sa nad Škandináviou. „Zároveň postúpi od juhozápadu do strednej Európy teplý front frontálneho systému, ktorý len čiastočne ovplyvní počasie u nás,“ priblížili meteorológovia.

Najvyššia denná teplota v piatok sa bude pohybovať v rozmedzí od 18 do 23 °C. Na Orave a pod Tatrami to bude približne 16 °C.

Víkendové počasie poteší, hrozia však aj prehánky

V sobotu 6. mája dôjde k miernemu ochladeniu v dôsledku prítomnosti frontálneho systému spojeného s rozsiahlou tlakovou nížou. V západnej časti krajiny sa cez deň vyskytnú prehánky, miestami dážď.

Denné teploty na väčšine Slovenska budú na úrovni od 12 do 17 °C. Na juhu krajiny a Zemplíne bude o niečo teplejšie, meteorológovia tam očakávajú teploty až 19 °C.

Odborníci predpovedajú, že sa v nedeľu 7. mája zlepší situácia. Teploty na našom území budú v rozmedzí 17 až 22 °C. Miestami sa môžu vyskytnú ojedinelé búrky a dážď, väčšina krajiny však budem zrážkovou činnosťou neovplyvnená.

Grafická predpoveď počasia na nedeľu 7. mája 2023.
Grafická predpoveď počasia na nedeľu 7. mája 2023. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia