Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
9. mája 2023 o 14:15
Čas čítania 0:30

Humenčan si na toalete v nákupnom centre zabudol peňaženku s 1 150 € v hotovosti. O pár minút mu ich ukradol neznámy zlodej

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Za nedovolené privlastnenie peňazí hrozí neznámemu páchateľovi trest odňatia slobody až na päť rokov.

Muž vo veku 38 rokov si na toalete v jednom z nákupných centier v Humennom zabudol peňaženku s hotovosťou v hodnote 1 150 eur. Po chvíli si zabudnutú peňaženku všimol zlodej, ktorý z nej peniaze vybral a namiesto vrátenia si ich osvojil, píše polícia na Facebooku. 

Polícia už začala trestné stíhanie pre prečin zatajenia veci. „Ak nájdete nejakú stratenú alebo zabudnutú vec, zachovajte sa správne a nenechávajte si ju. V obchodnom centre ju môžete priniesť napríklad na Informácie alebo na najbližšie policajné oddelenie. V prípade ponechania si nájdenej veci sa vystavujete trestnému stíhaniu pre prečin zatajenia veci.“

Podľa trestného zákona hrozí za privlastnenie cudzej veci malej hodnoty odňatie slobody až na jeden rok. V prípade nedovoleného privlastnenia veci väčšej hodnoty hrozí páchateľovi trest od šiestich mesiacov až päť rokov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia