Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. mája 2023, 18:40
Čas čítania 0:42

V prípade vraždy Kuciaka a prípravy vrážd prokurátorov sa skončilo dokazovanie. Na súde teraz prednášajú záverečné reči

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Súdy už vydali v prípade Kuciakovej vraždy tri právoplatné rozsudky.

Dokazovanie v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a kauze prípravy vrážd prokurátorov sa skončilo. Nasledujú záverečné reči. Okrem utorka je hlavné pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku naplánované ešte na 12. a 19. mája.

V prípade Kuciakovej vraždy z februára 2018 súd rozhoduje o vine Mariana K. a Aleny Zs. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd SR vrátil v máji 2021 prípad prvostupňovému súdu. Ten následne spojil do jedného konania aj kauzu prípravy vraždy prokurátorov. Pojednáva sa od apríla 2022.

Súdy už vydali v prípade Kuciakovej vraždy tri právoplatné rozsudky. Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody, Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelia obžalobe štyri osoby – Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Dušan Kracina a Darko Dragič. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Tomáš Szabó bol vylúčený na samostatné konanie, súd ho uznal za vinného. Objednávka vrážd Žilinku a Lipšica prišla podľa obžaloby údajne od Mariana Kočnera na jeseň 2017. V prípade Šufliarskeho približne o rok neskôr.

Marian Kočner na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku dňa 13. januára 2023.
Marian Kočner na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku dňa 13. januára 2023. Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia