Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
10. mája 2023, 8:01
Čas čítania 0:44

Elon Musk varuje, že Whatsapp potajomky odpočúva ľudí. Takto v noci zapínal mikrofón, kým majiteľ telefónu spal

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Problém nastal pri viacerých zariadeniach s operačným systémom Android.

Známy americký podnikateľ Elon Musk upozornil prostredníctvom sociálnej siete Twitter na nebezpečnú aktivitu aplikácie Whatsapp. Musk napísal, že „Whatsappu sa nedá dôverovať“.

Jeden z používateľov obľúbenej aplikácie si na svojom telefóne všimol, že v noci sama od seba zapína mikrofón.

„Whatsapp na pozadí využíval mikrofón telefónu v čase, kým som spal, až dokým som sa o 6.00 h ráno zobudil. Čo sa to deje?“ pýta sa na Twitteri znepokojený používateľ aplikácie.

Na tento príspevok na sociálnej sieti zareagovala aj spoločnosť Whatsapp, ktorá uviedla, že ide o chybu v operačnom systéme Android. „Domnievame sa, že ide o chybu v systéme Android, ktorá nesprávne priraďuje informácie v informačnom paneli ochrany osobných údajov, a preto sme požiadali spoločnosť Google o prešetrenie a nápravu,“ priblížili.

Problém však nenastal len v jednom zariadení. V uplynulých hodinách sa na Twitteri ozvalo viac ľudí, ktorí potvrdili, že v ich telefóne došlo k rovnakému samovoľnému zapnutiu mikrofónu.

Nateraz nie je zrejmé, či išlo o zámerné využívanie mikrofónu na odpočúvanie okolitých zvukov. Používatelia však dodávajú, že po reštartovaní telefónu by sa mal problém odstrániť.

Domov
Zdieľať
Diskusia