Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
11. mája 2023, 7:14
Čas čítania 0:37

Na Slovensku končia tri módne reťazce. Nakupovali sme v nich viac ako 20 rokov

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Firma Great United Trading Slovakia sa rozhodla požiadať súdy o vyhlásenie konkurzu.

Spoločnosť Great United Trading Slovakia na Slovensku končí. Aj napriek miliónovým tržbám nebola firma schopná generovať zisk, a tak sa obrátila na súdy s požiadavkou o vyhlásenie konkurzu. Informoval o tom portál Index SME.

V dôsledku tohto rozhodnutia na Slovensku končia tri módne reťazce, ktoré spoločnosť zastrešovala. Sú to značky TimeOut, KVL (bývalé Kenvelo) a Lee Cooper.

Great United Trading Slovakia pôsobila na našom trhu viac ako 20 rokov. Ešte len v roku 2018 pod svojím menom zlúčila módne značky Kenvelo Slovakia a Lee Cooper Slovakia, ktoré mohli zákazníci nájsť vo viacerých nákupných centrách po celej krajine. 

Spoločnosť začala pociťovať finančné problémy už v roku 2018. Hlavným dôvodom bol údajne pokles tržieb v období pandémie koronavírusu. Na Slovensku sa tak môže ako ďalšia spoločnosť pripísať na zoznam firiem, ktoré pre pandémiu museli skončiť.

V dôsledku nepriaznivých ekonomických dosahov koronavírusu už u nás zavrel predajne módny reťazec Tally Weijl. O pomoc pred veriteľmi zasa prednedávnom požiadala značka Peek & Cloppenburg.

Domov
Zdieľať
Diskusia