Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
15. mája 2023 o 15:59
Čas čítania 0:34

VIDEO: Nezačni hneď vulgárne nadávať. Takto sa treba zachovať pri dopravnej nehode, učí polícia slovenských vodičov novým videom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Namieste nie je nervozita ani nadávky. Zachovaj pokoj a konaj racionálne, radí polícia.

Polícia vodičom radí, ako reagovať v prvých minútach po škodovej udalosti na ceste. Vyhnite sa nervozite a zachovajte pokoj, odporúča policajt vo videu. Namiesto nadávania treba po zrážke zachovať chladnú hlavu a zorientovať sa v situácii, do ktorej sa človek dostal.

V prvom rade treba myslieť na svoju vlastnú bezpečnosť, následne na bezpečnosť ostatných účastníkov cestnej premávky, upozorňujú policajti na Facebooku. 

Bezprostredne po nehode je potrebné zapnúť výstražné svetlá, vypnúť motor a zatiahnuť ručnú brzdu, aby vodič predišiel ďalším nepríjemnostiam. „Odopneme si bezpečnostný pás, pripravíme si pred vystúpením z vozidla reflexnú vestu,“ vysvetľuje policajt s tým, že vozidlo by vodič nemal opustiť bez toho, aby sa poriadne porozhliadol. 

Polícia dnes zverejnila iba prvú zo štyroch epizód svojho nového tutoriálu, v ktorom chce vodičov naučiť, ako sa správať na mieste nehody. Správny postup uľahčí situáciu nielen samotným účastníkom nehody, ale aj zasahujúcej policajnej hliadke.

Domov
Zdieľať
Diskusia