Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. mája 2023, 18:00
Čas čítania 0:29

Naivnej Prešovčanke ukradli 9 900 €, keď si dobíjala mobilný kredit. Vďaka klasickému triku podvodníkovi odovzdala údaje

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia upozorňuje, že poskytnutie citlivých osobných údajov a údajov k bankovým účtom prináša so sebou veľké riziko.

Trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu vedie polícia v súvislosti s podvodom na 65-ročnej Prešovčanke.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová informovala, že v stredu 10. mája večer kontaktovala spomenutú ženu neznáma osoba počas toho, ako si dobíjala kredit mobilného telefónu prostredníctvom internetbankingu.


„Postupne od nej vylákala prihlasovacie údaje k dvom bankovým účtom. Z účtov ženy boli vykonané prevody vo výške 990 eur a vo výške 1 400 eur. Neskôr išlo o ďalšie prevody vo výške 2 610 eur a 4 900 eur. Poškodená Prešovčanka prišla celkovo o 9 900 eur,“ uviedla Ligdayová.


Polícia upozorňuje, že poskytnutie citlivých osobných údajov a údajov k bankovým účtom prináša so sebou veľké riziko. Je potrebné si preveriť osoby, ktoré ich požadujú.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Christian Dubovan
Domov
Zdieľať
Diskusia