Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. mája 2023, 19:01
Čas čítania 0:39

Ruská novinárka skončila v nemocnici, nemecká polícia vyšetruje ďalšie možné otrávenie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V období posledných rokov bolo otrávených viacero oponentov ruského režimu v Rusku i v zahraničí, tentoraz sa stali potenciálnymi obeťami dve Rusky.

Nemecká polícia vyšetruje možné otrávenie ruskej novinárky a aktivistky, ktoré sa na konci apríla zúčastnili na konferencii v Berlíne a hlásili zdravotné problémy.


Obe ženy sa podľa polície na konci apríla zúčastnili na konferencii kritika Kremľa Michaila Chodorovského v Berlíne. O ich zdravotných problémoch a vyšetrovaní informoval ruský spravodajský web Agentstvo.


Jedna zo žien – novinárka, ktorá nedávno opustila Rusko – vyhľadala ošetrenie v berlínskej nemocnici Charité. Druhou je kritička Kremľa Natalia Arno z nadácie Free Russia Foundation, ktorá už desať rokov žije v USA. Tá o svojich zdravotných problémoch informovala na sociálnej sieti. Polícia na základe zistených skutočností podnikla kroky. Viac informácií však z dôvodu prebiehajúceho vyšetrovania neposkytla. 


V období posledných rokov bolo otrávených viacero oponentov ruského režimu v Rusku i v zahraničí. Moskva však zodpovednosť svojich tajných služieb za tieto prípady odmieta.
V auguste 2020 v nemocnici Charité hospitalizovali ruského opozičného aktivistu Alexeja Navaľného. Európske laboratóriá potvrdili, že bol predtým vystavený nervovoparalytickej látke novičok. Tento aktivista z otravy obvinil ruské úrady, Kremeľ však zodpovednosť poprel.

Domov
Zdieľať
Diskusia