Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
22. mája 2023 o 18:09
Čas čítania 0:37

PREHĽAD: Prečítaj si dôležité podmienky, ktoré musíš splniť pri letných brigádach. Pozor si treba dať na vek, hodiny aj zmluvy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Letné brigády sú pre mnohých študentov možnosť privyrobiť si.

Počas letných prázdnin pribúdajú žiadosti od študentov stredných a vysokých škôl o letné brigády. Ministerstvo práce zverejnilo na Facebooku prehľad toho, na čo netreba pri brigádovaní zabudnúť. 

Brigádnickú činnosť môžu vykonávať študenti so štatútom žiaka strednej školy alebo študenti denného vysokoškolského štúdia a majú menej ako 26 rokov. Ak dohodu uzavreli pred tým, ako dosiahli 26 rokov, pracovať môžu do konca kalendárneho roka, v ktorom 26 rokov dovŕšili. 

„Študent strednej školy môže brigádovať do 31. októbra v kalendárnom roku po riadnom ukončení štúdia. Študent vysokoškolského štúdia môže brigádovať do 31. októbra v kalendárnom roku po riadnom ukončení prvého stupňa denného vysokoškolského štúdia,“ píše ministerstvo.


Netreba zabúdať, že študenti môžu pracovať v priemere maximálne 20 hodín týždenne.

Písomná dohoda musí obsahovať:

– Dohodnutú prácu: presný opis práce, ktorú si dohodol so zamestnávateľom.
– Dohodnutú odmenu: suma alebo spôsob výpočtu odmeny za vykonanú prácu.
– Rozsah pracovného času: počet hodín, ktoré budeš brigádovať.
– Lehotu dohody: Určený časový rámec, na ktorý je dohoda uzatvorená.

Domov
Zdieľať
Diskusia