Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
23. mája 2023, 7:43
Čas čítania 1:10

Vodič BMW, ktorý v Košiciach zabil troch ľudí, je na slobode. Vo väzbe strávil dva mesiace

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O prepustenie vodič požiadal po dvoch mesiacoch vo väzbe. Okresný súd jeho žiadosť zamietol, krajský súd ho poslal na slobodu.

Košičan spôsobil vo februári tohto roka vážnu dopravnú nehodu v centre Košíc, pri ktorej prišli o život traja ľudia. Obvinený šofér požiadal o prepustenie na slobodu. Okresný súd jeho žiadosť zamietol, začiatkom týždňa o nej rozhodoval krajský súd, ktorý ho pustil na slobodu, píše Korzár. 

Pri dopravnej nehode zomrel 64-ročný vodič Škody Fabie a dve dôchodkyne vo veku 67 a 59 rokov. Krátko po nehode poslal súd 43-ročného Ivana do väzby pre podozrenie, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti. Obvinený si odsedel dva mesiace a následne podal žiadosť o prepustenie, ktorej napokon krajský súd vyhovel.

Košičan sa osobným autom BMW X5 rútil po Gorkého ulici v Košiciach, prešiel do protismeru a vo vysokej rýchlosti narazil do vozidla Škoda Fabia.

Podľa súdu v tomto prípade neexistuje obava z pokračovania v trestnej činnosti a pominuli tak dôvody na jeho väzbu. Obžalovaný nehodu ospravedlňoval vážnymi zdravotnými problémami. Jeho prepusteniu mohla napomôcť aj výpoveď svedkyne, ktorá do detailu opísala jazdu vodiča a približovala sa verzii o epileptickom záchvate.

Súd pripomína, že prepustenie z väzby neznamená aj odpustenie skutku. Košičan sa už čoskoro postaví pred súd, ktorý bude rozhodovať o vine. 

Mal som kŕče a stratil som pamäť

Z väzenia napísal list, v ktorom rodiny žiadal o odpustenie. „Vážené smútiace rodiny, vážení pozostalí, s hlbokým zármutkom a žiaľom sa touto cestou chcem úprimne ospravedlniť rodinám, ktorým som svojím konaním spôsobil nesmierny žiaľ a zármutok, ktorý prežívate. Je mi nesmierne ľúto, že vôbec došlo k tejto tragickej nehode. Pri strate pamäti a kŕčoch som sa rútil ani sám neviem kam. Spôsobil som obrovské nešťastie. Okrem môjho ospravedlnenia, ktoré myslím úprimne a s pokorou, si uvedomujem všetky následky. Strata blízkych je vždy najbolestnejšia. Moja duša krváca a prijme trest aj pokánie. Odpustite mi, veľmi, veľmi Vás prosím. I. M.,“ napísal vodič.

košice, nehoda, auto
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Domov
Zdieľať
Diskusia