Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
23. mája 2023, 14:12
Čas čítania 0:44

Hygienici zverejnili zoznam drogérie známych značiek s obsahom nebezpečných látok. Slováci ich majú bežne doma

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na liste sa nachádza niekoľko parfumov či mydlo na holenie.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov. Obsahujú zakázanú látku butylphenyl methylpropional. Do systému Safety Gate RAPEX (systém EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch) ich nahlásili kontrolné orgány v Rumunsku a v Taliansku. Informoval o tom Marek Eliáš z komunikačného odboru ÚVZ SR.

Ide o parfumované vody Invincible značky Perfume de Qualit, Marconi Black Intense značky Rave, Extreme Patchouli značky Louis Varel aj Rose Explosion a Symbol Man značky Grandeur Elite. Takisto sú nahlásené krém na tvár Pelli Giovani di cupra, Nivea Visage – Anti-aging tonikum, kozmetické darčekové súpravy Rose Musk a Rose Story aj hydratačný krém Crema Idratante Attiva značky Venus.

Zakázanú látku obsahujú aj mydlo na holenie Proraso, pleťové tonikum Lozione Tonica Stimolante od značky Venus a tekuté mydlo Palmolive naturals. ÚVZ SR upozornil aj na sprejový dezodorant Absolut diamond značky Comin parfum, penové tužidlo na vlasy Styling Mousse Extra Strong značky Nivea a gél na vlasy Fix & Force značky L'Oréal Paris.

21. marca 2024, 11:30 Čas čítania 3:07 TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur

Nahlásenými sú aj toaletné vody značky Comin parfum – EliLu', Angelica, Absolut diamond, Mariama, Blu Notte, Flo', Alya Luce di Stelle, Desiderio, Amore e psiche a Tres Jolie.

Domov
Zdieľať
Diskusia