Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
25. mája 2023 o 7:26
Čas čítania 0:39

Nový prieskum: Smer by v máji prevalcoval voľby s 21 %. Pellegriniho Hlas sa prepadol a stratil druhé miesto

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa prieskumu by voľby v máji vyhral Smer. Za ním nasledujú Progresívne Slovensko a Hlas-SD.

Ak by sa voľby do Národnej rady konali počas mája, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 21,3 percenta hlasov. Za ním nasleduje Progresívne Slovensko so 14,2 percenta a Hlas-SD so 14 percentami hlasov. Vyplýva to z volebného modelu agentúry NMS Market Research, o ktorom informoval denník Sme.

Demokrati by sa do parlamentu nedostali

Hnutie Republika by skončilo štvrté so ziskom 8,7 percenta hlasov. Nasledujú OĽaNO so 7,3 percenta a SaS so 6,2 percenta hlasov. So ziskom 5,9 percenta by skončila Sme rodina a do parlamentu by sa dostalo aj KDH so ziskom 5,5 percenta hlasov.

Pred bránami parlamentu by ostala SNS (3,1 percenta), Demokrati (2,7 percenta) i Aliancia (2,6 percenta). Za nimi nasleduje ĽSNS (1,7 percenta), Národná koalícia (1,5 percenta) a so ziskom jedného percenta strana Za ľudí.

Zhodne po 0,9 percenta hlasov by dostalo Jablko a Modrí – Európske Slovensko. Za nimi nasledujú Maďarské fórum (0,7 percenta), Komunistická strana Slovenska (0,5 percenta), Socialisti.sk (0,4 percenta) a Život – Národná strana (0,2 percenta).

Robert Fico.
Robert Fico. Zdroj: Facebook/robertficosk
Domov
Zdieľať
Diskusia