Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eliška Hulová
25. mája 2023, 9:56
Čas čítania 0:31

Aké počasie zažije Slovensko tento víkend? Tieto oblasti môžu zasiahnuť silné búrky, ale miestami prídu letné teploty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V najbližších dňoch sa počasie ustáli, no tropické teploty ešte neprídu. Ojedinele sa budú tvoriť búrky z tepla.

Búrkovú sezónu máme za sebou, a tak sa najbližšie dni počasie na našom území upokojí. Stále sa však ojedinele môžu vyskytnúť búrky z tepla, informuje portál imeteo.sk.

Počasie nad Slovenskom bude v najbližších dňoch ovplyvňovať hlavne tlaková výš, ktorá sa vytvorila nad Severným morom. Slováci sa preto môžu tešiť na slnečné počasie, no vlhký vzduch smerujúci zo severu môže miestami spôsobiť búrkovú aktivitu.

Ak sa búrky v nasledujúcich dňoch vyskytnú, treba s nimi rátať najmä vo vyššie položených oblastiach stredného Slovenska. Západ a východ krajiny by mali väčšiemu množstvu zrážok uniknúť.

Aj keď sa počasie ustáli a môžeme sa tešiť na hromadu slnečných lúčov, s tropickými letnými teplotami nerátaj. Najbližší týždeň zažijeme najvyššie teploty okolo 25 stupňov Celzia, pričom na severe Slovenska bude o pár stupňov menej s maximálnou teplotou 21 stupňov.

teplé počasie
Zdroj: Unsplash/Jarosław Kwoczała
Domov
Zdieľať
Diskusia