Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. mája 2023, 16:14
Čas čítania 0:32

Zatkli Slováka, ktorý bol členom veľkého gangu prevádzačov. Za prevoz migranta si pýtali 4 500 €, centrálu mali u našich susedov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Do západnej Európy prevádzači prepravili vyše 600 ilegálnych migrantov. Za ich prevoz do cieľovej krajiny žiadali 3 500 až 4 500 eur za osobu.

Maďarská Pohotovostná polícia Národnej kancelárie vyšetrovania rozbila medzinárodnú sieť prevádzačov, v ktorej pôsobili občania Poľska, Rumunska aj Slovenska. Vodcom zločineckej organizácie bol Líbyjčan. Podľa vyšetrovania je gang od roku 2020 zodpovedný za prepravu vyše 600 ilegálnych migrantov do západnej Európy.


V prípade bolo trestne stíhaných 14 podozrivých a prokuratúra Vesprémskej stolice všetkých obžalovala. Žiada pre nich trest odňatia slobody. Vyšetrovanie sa začalo na jeseň 2020 zhromažďovaním tajných informácií o prevádzačoch. Trestnú činnosť vykonávali do 11. mája 2021.

Slovák zaobstarával vozidlá na nelegálny prevoz migrantov 

Trasa pašovania ľudí viedla cez Srbsko, pričom vozidlá zaobstarávali maďarský a slovenský občan. Všetky kúpené autá boli registrované na neexistujúce firmy.


Hlavným organizátorom siete obchodovania s ľuďmi bol 55-ročný Líbyjčan. Zatkli ho 22. septembra 2021 v Budapešti, odkiaľ sieť riadil. Za prevoz do cieľovej krajiny žiadal 3 500 až 4 500 eur za osobu.

ilustračný záber
ilustračný záber Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia