Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
29. mája 2023, 7:35
Čas čítania 0:41

Zbytočná tragédia v Tatrách. Mladík sa iba v krátkom tričku a letnej obuvi vybral do výšky 2 308 metrov, domov sa už nevrátil

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mladému Poliakovi už záchranári nevedeli pomôcť.

V nedeľu 28. mája zomrel na poľskej strane Tatier mladý Poliak. Spadol do priepasti hlbokej 150 metrov. Turista šiel s kamarátom do hôr iba v ľahkej letnej obuvi a v tričku s krátkymi rukávmi, píše iDnes

Tragédia sa stala na Mengusovskom sedle siahajúcom až do výšky 2 308 metrov, na ktorom sa aktuálne stále drží sneh. „V horách panujú zimné podmienky. Toto nie je obdobie na tenisky a nedostatočné vybavenie,“ povedal hovorca tatranskej záchrannej služby TOPR Marcin Józefowicz. 

Telo mladého Poliaka prepravili do nemocnice v Zakopanom. Druhého turistu museli po nehode previezť do bezpečia vrtuľníkom. 

Dve tragédie za víkend

V sobotu 27. mája neprežila pád zo Zbojníckeho chodníka vo Vrátnej doline 38-ročná slovenská turistka. Žena podľa informácií záchranárov z chodníka po pošmyknutí spadla do rokliny a viac nereagovala.

„Na turistickom chodníku ostali tri malé deti vo veku 4, 7 a 8 rokov, ktoré neskôr prevzali príslušníci polície. Na miesto okamžite smerovali pozemne záchranári HZS z oblastného strediska Malá Fatra. Zo Žiliny vyslali vrtuľník, z ktorého na chodníku postupne vysadili záchranára HZS a lekárku,“ uviedla HZS.

Tatry.
Tatry. Zdroj: Flickr/Jeffrey Beall
Domov
Zdieľať
Diskusia