Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
29. mája 2023, 17:40
Čas čítania 0:24

FOTO: Plesnivý chlieb aj potraviny po záruke. Štátnej inšpekcii neušiel žiadny reťazec, rozdala pokuty vo výške desiatok tisíc

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hygienické pravidlá porušili malé aj stredne veľké predajne, hypermarkety a supermarkety.

Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenska na svojom webe zverejnila výsledky kontrol, ktoré vykonala v priebehu minulého mesiaca.

Okrem znečisteného prostredia niektorých prevádzok a nehygienického skladovania potravín v nevhodných teplotách našla v slovenských predajniach aj niekoľko potravín po záruke, ktoré boli dostupné na predaj. 

Kontrolu vykonali inšpektori v niekoľkých predajniach po celom Slovensku. Najhoršie skončili Prešovský, Žilinský, Nitriansky, Trenčiansky a Košický kraj. Najlepšie výsledky mali prevádzky v Trnavskom a Bratislavskom kraji. 

Inšpekcia uložila blokové pokuty v hodnote 2 340 eur.  Najhoršie prevádzky však riešia v správnom konaní, v ktorom padlo 50 právoplatných rozhodnutí a celková pokuta dosiahla sumu 46 900 eur. 

Štátna veterinárna a potravinová správa SlovenskaŠtátna veterinárna a potravinová správa SlovenskaŠtátna veterinárna a potravinová správa SlovenskaŠtátna veterinárna a potravinová správa Slovenska
Zobraziť galériu
(8)
Domov
Zdieľať
Diskusia