Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
30. mája 2023, 8:45
Čas čítania 1:51

Kapela Rammstein čelí vážnemu obvineniu zo sexuálneho napadnutia. Frontman vraj od fanúšičky žiadal sex v kabínke pod pódiom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Litovská polícia však napadnutú fanúšičku odmietla riadne vypočuť.

Írska fanúšička, ktorá sa zúčastnila na koncerte nemeckej skupiny Rammstein v litovskom Vilniuse, v sérii príspevkov na sociálnej sieti Twitter túto kapelu obvinila, že bola na jej súkromnom večierku úmyselne zdrogovaná a stala sa zrejme i terčom sexuálneho napadnutia. Informoval o tom v pondelok litovský portál LRT.lt.

V prípade obete ide o 24-ročnú Írku, ktorá na Twitteri vystupuje pod menom Shelby Lynnová. Ráno po koncerte, ktorý sa odohral ešte 22. mája, zverejnila fotografie svojho tela s modrinami a skupinu obvinila, že počas párty pred koncertom, počas neho a po ňom vytvorila prostredie, v ktorom ju niekto mohol zdrogovať a sexuálne napadnúť. Sex od nej vraj chcel samotný frontman kapely Till Lindemann.

Frontman kapely Rammstein Till Lindemann.
Frontman kapely Rammstein Till Lindemann. Zdroj: Youtube/@Loudwire

Lynnovú pozvali na súkromný večierok

Lynnová v niekoľkých príspevkoch opísala, že bola skupinou pozvaná na súkromný večierok, pričom sa už po požití niekoľkých nápojov, ktoré jej boli ponúknuté, cítila „nezvyčajne intoxikovaná“. Neskôr nadobudla podozrenie, že v alkoholických nápojoch boli drogy.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Na daný večierok bola pozvaná spolu s niekoľkými ďalšími fanúšičkami, pričom svoje mobilné telefóny museli nechať vonku pred miestnosťou, cituje Lynnovú portál. Írku mal následne niekto vziať do malej miestnosti za pódiom s tým, že sa s ňou chce stretnúť frontman Lindemann.

„Do tej miestnosti by sa možno zmestili štyria ľudia, bola úzka ako skúšobná kabínka v nejakom obchode,“ napísala. Keď tam za ňou prišiel Lindemann, hneď mu podľa vlastných slov oznámila, že s ním nehodlá mať sex. Frontman skupiny Rammstein následne z miestnosti odišiel s tým, že mu to bolo prisľúbené. Lindemann mal údajne na ženu kričať a reagoval nahnevane, uviedol litovský portál.

Incident už vyšetruje polícia

Lynnová, ktorá sa potom na večierok vrátila, si až nasledujúce ráno v hoteli uvedomila, že si časť noci presne nepamätá, a na svojom tele spozorovala modriny a podliatiny, čo vzápätí nahlásila litovskej polícii.

Írka vo svojich príspevkoch uviedla, že polícia incident vyšetruje. Podľa predstaviteľov litovskej polície Lynnová trestné oznámenie nepodala, spolupracuje však s políciou v záujme objasnenia okolností incidentu.

Po príchode polície boli už na mieste aj záchranári, keďže sa Lynnová sťažovala na búšenie srdca, zimnicu a vracanie. Tí však nedokázali bezprostredne zistiť, či bola žena skutočne zdrogovaná. Lynnová v jednom zo svojich príspevkov obvinila litovskú políciu, že ju odmietla riadne vypočuť.

2. februára 2024, 12:30 Čas čítania 4:49 Mlieko za 0,41 € či maslo za 0,68 €. Nakúpili sme v poľskej Biedronke, oplatí sa viac ako u nás? Mlieko za 0,41 € či maslo za 0,68 €. Nakúpili sme v poľskej Biedronke, oplatí sa viac ako u nás?

Organizátori koncertu vo Vilniuse uviedli, že o incidente „nemajú vedomosť“, pripustili však, že niektoré priestory boli rezervované exkluzívne pre členov kapely a organizátori tam nemali prístup.

Kapela obvinenia odmieta

Na obvinenia v pondelok reagovala na sociálnych sieťach aj samotná skupina Rammstein. „V súvislosti s tvrdeniami kolujúcimi na internete o Vilniuse môžeme vylúčiť akúkoľvek možnosť, že sa to odohralo v našom prostredí,“ uviedla kapela s tým, že si „nie je vedomá žiadneho oficiálneho vyšetrovania“.

Na prípad v pondelok reagovalo aj litovské centrum pre ľudské práva, ktoré kritizovalo reakciu záchranárov i polície, píše server LRT.lt

Domov
Zdieľať
Diskusia