Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš TASR
5. júna 2023 o 7:16
Čas čítania 0:35

Rusi tvrdia, že začala ukrajinská ofenzíva. Opísali, kde a ako vraj prebiehali boje

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Kyjev už niekoľko mesiacov tvrdí, že pripravuje veľkú protiofenzívu s cieľom získať späť ukrajinské územia, ktoré si Rusko pripojilo vlani v septembri.

Ruská armáda v pondelok oznámila, že odrazila rozsiahlu ofenzívu ukrajinských síl na piatich častiach frontu v Doneckej oblasti.


Ruská strana tvrdí, že zabili 250 členov ukrajinského personálu a zničených bolo 16 ukrajinských tankov a ďalšie vozidlá. Agentúra Reuters nebola schopná tvrdenia ruskej strany bezprostredne overiť. Ukrajina sa k situácii nevyjadrila. 


Kyjev už niekoľko mesiacov tvrdí, že pripravuje veľkú protiofenzívu s cieľom získať späť ukrajinské územia, ktoré si Rusko pripojilo vlani v septembri. Nie je však jasné, či Ruskom odrazený útok v Donecku bol začiatok tejto ofenzívy, píše AP. Rusko v septembri 2022 anektovalo Doneckú, Luhanskú, Chersonskú a Záporožskú oblasť.


Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu vo zverejnenom rozhovore pre americký denník Wall Street Journal uviedol, že Ukrajina je pripravená spustiť dlhoočakávanú protiofenzívu.


Gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov v nedeľu potvrdil, že v ruskej Belgorodskej oblasti pokračovali boje medzi ruskou armádou a dobrovoľníkmi, ktorí bojujú po boku ukrajinskej armády.

Domov
Zdieľať
Diskusia