Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. júna 2023, 15:41
Čas čítania 0:41

Medvede spôsobili na ružomberskom cintoríne spúšť, láka ich netradičný predmet. Mesto pristupuje k ráznym krokom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Medvede na cintoríne lákajú sviečky.

Výskyt viacerých medveďov v týchto dňoch zaznamenali v areáli a okolí ružomberského mestského cintorína. 

V nedeľu. 4. júna na miesto privolali Zásahový tím pre medveďa hnedého, ten bude v pondelok večer v práci pokračovať. V lokalite bude intenzívnejšie hliadkovať aj mestská polícia. Informoval o tom ružomberský primátor Ľubomír Kubáň. Zároveň požiadal verejnosť, aby obmedzila návštevu cintorína v Ružomberku vo večerných a v skorých ranných hodinách.

Na cintoríne minulý týždeň našli porozbíjané svietniky, porozhadzované kvety a poničené dekorácie. „Mestská polícia na mieste posilnila hliadky, keďže prvotný odhad bol, že ide o činnosť vandalov. Po nedeli je však jasné, že za neporiadkom na cintoríne stoja viaceré medvede, ktorých výskyt sme zaznamenali v areáli a okolí cintorína,“ uviedol hovorca ružomberského primátora Vladimír Miškovčík. Ubezpečil, že kompetentní situáciu riešia.

Hovorca dodal, že medvede lákajú na hroby sviece. „Žiadame preto návštevníkov cintorína, aby ich do odvolania nepoužívali,“ podotkol. Mestský cintorín, ktorý bol doteraz prístupný nepretržite, bude vo večerných hodinách od 19.00 do 8.00 h uzatvorený.

To, kde sa medvede vyskytujú na Slovensku najviac, si môžeš pozrieť na tejto mape

medvedemedvede
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia