Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. júna 2023, 11:55
Čas čítania 0:43

Pápež František musí ešte dnes podstúpiť dôležitú operáciu, oznámil Vatikán. Hospitalizovali ho v talianskej nemocnici

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pápež má dlhodobé zdravotné problémy s črevami a tráviacim traktom.

Pápež František absolvuje črevnú operáciu, ktorá si vyžiada niekoľkodňovú hospitalizáciu, informoval o tom Vatikán, podľa ktorého už pápeža v stredu hospitalizovali v rímskej nemocnici Gemelli.


Pápež už v utorok absolvoval v Gemelli krátku prehliadku na tamojšom geriatrickom oddelení. Vatikán v stredu oznámil, že pápež tam podstúpi laparotómiu a abdominálnu plastiku s využitím protézy.

Zákrok, ktorého cieľom je odstrániť opakované, bolestivé a zhoršujúce sa zužovanie čreva, bude vykonaný v celkovej anestézii. Operáciu bude musieť podstúpiť ešte v stredu 7. júna.


V nemocnici podľa Vatikánu zostane niekoľko dní, čo má zaistiť potrebnú pooperačnú starostlivosť a úspešnú rekonvalescenciu. Podľa zdrojov agentúry ANSA by tam mal stráviť minimálne dva dni.

V marci bol hospitalizovaný

Pápež si koncom mája musel zobrať jeden deň voľna pre horúčku, ktorú hovorca Vatikánu Matteo Bruni pripísal únave. Koncom marca zase 86-ročného pápeža hospitalizovali v Gemelli pre akútnu bronchitídu.


V posledných dvoch rokoch sa pápežovmu zdraviu venuje značná pozornosť – v júli 2021 podstúpil operáciu hrubého čreva, pričom pre chronické bolesti kolena musí často používať invalidný vozík alebo si pri chôdzi pomáhať paličkou. V mladosti mu odstránili časť pľúc pre infekciu dýchacích ciest.

Pápež František.
Pápež František. Zdroj: TASR/AP/Gregorio Borgia
Domov
Zdieľať
Diskusia