Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. júna 2023, 15:52
Čas čítania 0:39

Bojnická ZOO potešila Slovákov novým vzácnym zvieratkom. Návštevníkov bude vítať šelma, ktorej domovom sú Himaláje

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pandu do bojnickej ZOO priviezli zo Slovinska.

Národná zoologická záhrada Bojnice získala novú samicu pandy červenej. Dostala meno Bambu, má približne 11 mesiacov a na Slovensko pricestovala zo slovinskej ZOO Ľubľana. Informovala o tom v piatok vedúca odboru marketingu a propagácie bojnickej ZOO Andrea Klasová.

Samicu získala bojnická ZOO ešte v apríli na základe rokovaní s koordinátorom pre tento druh. „Volá sa Bambu, ale ošetrovatelia v Slovinsku ju volali aj Ola. Po prevoze 24. apríla strávila ešte nejaký čas u nás v karanténe, kde sme sledovali jej zdravotný stav. Momentálne ju už však môžu vidieť návštevníci vo výbehu pandy červenej hneď na začiatku návštevníckej trasy,“ povedal vedúci zoologického úseku Národnej zoologickej záhrady Bojnice Andrej Duchoň.

Pôvodne boli v expozícii pandy červenej dva samce. Starší z nich však pre zhoršujúci sa zdravotný stav minulý rok uhynul. „Z tohto dôvodu sme sa začali zaujímať o možnosť získať do chovu samicu, čo sa nám napokon podarilo,“ ozrejmil Duchoň. Samcovi Maovi, ktorý má takmer osem rokov, tak od júna tohto roka robí spoločnosť samica Bambu.

bojnice
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia