Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
12. júna 2023, 9:15
Čas čítania 0:45

Majiteľom kryptomien zostali po víkende oči pre plač. Rozsiahly chaos na trhu spôsobil miestami až 25 % prepad hodnoty

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Štyri z 10 najhodnotnejších kryptomien sa počas tohto týždňa oslabili minimálne o 15 percent.

Kryptomeny majú za sebou ťažký týždeň. Americká komisia pre cenné papiere (SEC) tvrdo zasiahla proti odvetviu, čo vyvolalo pokles cien digitálnych mien. Počas víkendu výpredaj zasiahol aj menšie kryptomeny. TASR o tom informuje na základe správ Bloomberg a CNBC.

Štyri z 10 najhodnotnejších kryptomien sa počas tohto týždňa oslabili minimálne o 15 percent, vyplýva z údajov CoinMarketCap. Výpredaj spustili predovšetkým kroky SEC.

Žaloby na známe burzy

SEC v pondelok 5. 6. zažalovala najväčšiu kryptomenovú burzu Binance, jej generálneho riaditeľa Zhaa a prevádzkovateľa Binance.US z porušenia federálnych zákonov. SEC potom v utorok 6. 6. zažalovala ďalšiu významnú platformu pre obchodovanie s digitálnymi menami Coinbase.

Prudký víkendový výpredaj kryptomien, ktorý viedol k prepadu menších digitálnych tokenov, vyvolal medzi investormi novú vlnu obáv. Altcoiny vrátane ADA Cardano sa v sobotu 10. 6. prepadli až o 25 percent, než sa im podarilo vymazať časť strát.

Bitcoin, teda najväčšia a najstaršia kryptomena, sa v nedeľu popoludní SELČ podľa CoinMarketCap obchodoval po 25 773,54 USD. Na porovnanie, ešte pred týždňom sa jeho cena pohybovala okolo 27 200 USD. Cena druhej najväčšej kryptomeny ether v priebehu týždňa klesla z vyše 1 900 USD na približne 1 750 USD.

Kryptomeny zažili minulý týždeň prepad v hodnote.
Kryptomeny zažili minulý týždeň prepad v hodnote. Zdroj: Pexels/Karolina Grabowska
Domov
Zdieľať
Diskusia