Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
16. júna 2023, 15:02
Čas čítania 1:08

PREHĽAD: V týchto termínoch otvoria bratislavské kúpaliská. Zverejnili aj zoznam prírodných

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Aktuálne o povolenie na prevádzku požiadalo päť kúpalísk.

V Bratislavskom kraji je aktuálne povolená prevádzka troch umelých a dvoch prírodných letných kúpalísk. Vyplýva to zo stanoviska Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave o pripravenosti prírodných vodných plôch a umelých kúpalísk na kúpaciu sezónu 2023. O kvalite vody na prírodných kúpaliskách si môžeš prečítať tu

„V Bratislavskom kraji bola k 15. júnu rozhodnutiami tunajšieho úradu povolená prevádzka troch umelých letných kúpalísk – letné kúpalisko Lamač, Rosnička v Bratislave, letné kúpalisko v Modre, a dvoch prírodných kúpalísk –Zlaté piesky a Slnečné jazerá v Senci,“ priblížila hovorkyňa úradu Katarína Nosálová.

Prevádzkovanie letných kúpalísk Delfín, Tehelné pole, Rača, Krasňany i kúpalísk v Pezinku a Malackách je podľa jej slov v riešení na základe podaných žiadostí. „Prevádzkovatelia letných kúpalísk Iuventa, Matadorka, Aquapark Senec zatiaľ nepožiadali o uvedenie svojich priestorov do prevádzky,“ doplnila hovorkyňa.

Kúpalisko Zlaté piesky začne vstupné pýtať od 17. júna. Návštevníci sa však musia pripraviť na zmenu. Zlaté piesky sa tento rok rozhodli, že vstupné nebudú vyberať až po 19.00 h. Kúpaliská Delfín a Tehelné pole sa otvoria 20. júna a kúpalisko Rača ešte nemá určený presný termín. Matadorku otvoria v druhej polovici júna a Mičurin 1. júla, píše SME.

Bratislava ponúka mnoho prírodných vodných plôch

Ľudia sa môžu v Bratislavskom kraji okúpať aj na viacerých prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou, ktorých vzorky vody preukázali vyhovujúcu kvalitu na kúpanie. Ide o vodné plochy Kuchajda, Vajnorské jazero, Čunovo, Rusovce – Candell, Veľký Draždiak, Malé Leváre, Plavecký Štvrtok, Ivanka pri Dunaji, Nové Košariská a Hlboké jazero v Senci.

24. apríla 2024, 15:00 Čas čítania 3:05 Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy

Počas tohtoročnej kúpacej sezóny zo sledovania vyradili štyri kúpaliská. Dve preto, že nie sú prístupné pre širokú verejnosť (Fajn klub, biokúpalisko Tri vody v Malinove) a dve z dôvodu ukončenia ich prevádzky (Summer Club – Incheba v Bratislave a biokúpalisko Borovica – Kamenný mlyn v Malackách).

kúpalisko
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia