Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
19. júna 2023 o 11:20
Čas čítania 0:42

Na trh mieri lukratívna budova v centre Bratislavy. Môže byť vysnívaným majetkom developerov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bývalé sídlo základnej školy chce podľa portálu Index aktuálny majiteľ predať.

Opustená budova bývalej školy na Lazaretskej ulici v centre Bratislavy by mala v najbližšom období zamieriť na trh nehnuteľností. Aktuálny majiteľ s ňou nemá žiadne plány, informuje portál Index SME

Nehnuteľnosť v Starom Meste chátra už uplynulých 18 rokov. Zavrieť ju pôvodne mali práve preto, aby mohla byť cieľom developerov. Opak bol však pravdou a stav budovy sa v posledných rokoch výrazne zhoršil. Terajší majiteľ nad rekonštrukciou neuvažuje a budovu chce predať. 

Pád školy údajne zavinil „diktátorský režim“ riaditeľky

História stavby na Lazaretskej ulici má bohatú históriu. Postavili ju už v roku 1871 pre Štátny učiteľský úrad. Neskôr dlhodobo slúžila širokej verejnosti ako základná škola. Jej úplne uzavretie spôsobil nízky počet záujemcov o štúdium, ktorý mala zapríčiniť riaditeľka Eva Šestáková.

Rodičia ju obviňovali z arogantného správania a jej spôsob vedenia školy označovali za „diktátorský“. Nakoniec školu začal opúšťať aj pedagogický personál, čo prispelo k jej úplnému koncu.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

O chátrajúcu budovu podľa informácií Indexu prejavili záujem už niekoľkí developeri. Do hry však môže vstúpiť aj rezort vnútra, ktorý sa o priestory na Lazaretskej v posledných mesiacoch zaujímal.

Budova bývalej školy na Lazaretskej ulici má byť už čoskoro na predaj.
Budova bývalej školy na Lazaretskej ulici má byť už čoskoro na predaj. Zdroj: Google Mapy
Domov
Zdieľať
Diskusia