Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
19. júna 2023 o 13:05
Čas čítania 0:29

Toto je geografický stred Slovenska. Čoskoro na ňom vystavajú rozhľadňu, ktorá má prilákať turistov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na vrchu Hrb má vyrásť vyhliadková veža.

Na mieste, kde sa nachádza geografický stred Slovenska, už čoskoro postavia novú vyhliadkovú vežu. Nachádzať by sa mala na rozhraní Veporských vrchov a Poľany, informuje RTVS.

Iniciatívu postaviť na vrchu Hrb rozhľadňu pritom prejavili dobrovoľníci, ktorí tri roky čakali na rozhodnutie o tom, či ju na danom mieste môžu umiestniť. Keď konečne dostali zelenú, materiál na výstavbu už mali dávno pripravený. 

Tento víkend preto turistickí nadšenci na vrch vyniesli drevenú konštrukciu, ktorú plánujú v najbližšom období premeniť na plnohodnotnú vyhliadkovú vežu. 

Vrch Hrb je pre turistov dostupný z viacerých lokalít. Trasy naň vedú z obcí Predajná, Brusno, Lopej, Chvatimech či Ľubietová. Túra pritom podľa miestnych zaberie niekoľko hodín, avšak nepovažujú ju za náročnú. Zvládajú ju aj staršie ročníky, ktoré danú lokalitu označujú za srdcovku. 

Na vrchu Hrb vyrastie nová vyhliadková veža.
Na vrchu Hrb vyrastie nová vyhliadková veža. Zdroj: centralslovakia.eu
Domov
Zdieľať
Diskusia