Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
21. júna 2023, 16:20
Čas čítania 0:29

MAPA: Na Slovensko prichádza saharský prach, jedna časť obyvateľov sa nemusí trápiť umývaním áut

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovákov tento jav potrápi už dnes v noci.

Na územie Slovenska okrem tropického počasia dorazí aj saharský prach. Ten sa dostaví spolu s horúčavami v stredu a okrem nás zasiahne aj ďalšie európske krajiny. Podľa satelitných záznamov sa k nám valí masa saharského prachu, ktorý bude padať spoločne so zrážkami, informuje o tom iMeteo.sk.

Saharský prach v tomto týždni zasiahol krajiny ako Španielsko, Taliansko, Francúzsko, ale aj Švajčiarsko. Podľa portálu by sme prvé čiastočky mali zaznamenať už dnes v noci. Najväčšie zaťaženie bude vo štvrtok na večer, keď bude koncentrácia na najvyššej úrovni.

Počas búrok, ktoré nás tento týždeň neminú, bude prach padať na zem spoločne s nimi. V piatok bude situácia najkritickejšia najmä na západnom Slovensku. Prach môžeme pozorovať napríklad sfarbenou oblohou a zníženou viditeľnosťou, ale aj na povrchoch.

Hnedá farba na mape ukazuje saharský prach v atmosfére.
Hnedá farba na mape ukazuje saharský prach v atmosfére. Zdroj: Országos Meteorológiai Szolgálat
Usadzovanie prachu v piatok spoločne so zrážkami.
Usadzovanie prachu v piatok spoločne so zrážkami. Zdroj: SKIRON
Domov
Zdieľať
Diskusia