Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. júna 2023, 17:40
Čas čítania 0:36

Slovenský minister vidí Čaputovú na dôležitej funkcii v NATO. Nahlas povedal, čo by mohla robiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Súčasný generálny tajomník Jens Stoltenberg aktuálne na pozícii nadsluhuje a na jeho miesto sa chystá nový nástupca.

Prezidentka Zuzana Čaputová by bola „naozaj dobrou kandidátkou“ na generálnu tajomníčku NATO. Po rokovaní vlády to uviedol minister obrany Martin Sklenár. Na špekulácie o jej prípadnej kandidatúre reagovať nechcel.


„Proces o výbere nového generálneho tajomníka NATO prebieha a závisí od mnohých faktorov, ktoré musia byť rozhodnuté, aby sme mali dohodu všetkých členských krajín,“ povedal Sklenár.
Za Slovensko by bolo podľa Sklenára dobré, ak by funkciu zastával niekto, kto pozná situáciu na východnej hranici NATO a na Ukrajine a rozumie dôležitosti obrany a bezpečnosti v krajine.


Zmena na pozícii generálneho tajomníka NATO by mohla nastať na jeseň tohto roka. „Dohoda sa len kreuje a uvidíme, aká bude záverečná podoba,“ poznamenal minister.


Súčasný generálny tajomník Jens Stoltenberg aktuálne na pozícii nadsluhuje. „Dobre vykonáva svoju funkciu a aj vzhľadom na to, čo sa deje na Ukrajine, sa krajiny rozhodli, aby bolo jeho funkčné obdobie niekoľkokrát predĺžené,“ povedal Sklenár. Očakáva, že možnosť predĺženia jeho mandátu už nebude. 

Domov
Zdieľať
Diskusia