Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
23. júna 2023 o 13:05
Čas čítania 0:59

Známy operátor reaguje na to, že tisíce Slovákov môžu prísť o vysielanie Markízy. Chce, aby si zákazníci mohli vyberať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Firma od televízie žiada rovnaké podmienky ako iní operátori.

Spoločnosť UPC na Facebooku zareagovala na vyhlásenie televízie Markíza, že ako operátor nepristúpil na podmienky televízie a nepodpísal s ňou štandardnú zmluvu. Ak sa UPC s Markízou nedohodne v najbližších dňoch, spoločnosť stratí právo distribuovať svojim klientom vysielanie Markízy, Domy aj Dajto.

Podľa UPC ide zo strany Markízy o bezprecedentný nátlak iba 2 dni po zaslaní zmluvy, v ktorých neakceptovala žiadnu z podmienok, ktorú si operátor stanovil. UPC verí, že sa týmto správaním Markízy bude zaoberať protimonopolný úrad.

„Prijatie požiadavky Markízy o 35 % medziročne zvýšenie platieb za jej stanice by znamenalo výrazne zvýšenie cien pre zákazníkov, čomu sa snažíme zabrániť. Navyše tlak na vyradenie českých staníc a požiadavka zakázať divákom preskakovanie reklám v archíve potvrdzujú záujem Markízy zvyšovať svoje zisky na úkor zákazníkov a ísť proti záujmom slovenských divákov,“ napísali na Facebook. 

UPC chce férovú zmluvu

Podľa UPC by mali byť transparentné a férové podmienky také, že rovnako ako iní operátori, aj oni budú môcť ponúkať TV balíčky so stanicami televízie Markíza alebo bez nich. „Diváci si tak budú môcť vybrať a platiť iba za tie programy, ktoré chcú naozaj sledovať. Na takúto zmluvu sa tešíme.“

7. októbra 2024 o 14:30 Čas čítania 10:52 Dušan Kajaba z Love Islandu: Dúfal som, že ma do šou vrátia späť. Určite sa chcem s Dominikou stretnúť a porozprávať (Rozhovor) Dušan Kajaba z Love Islandu: Dúfal som, že ma do šou vrátia späť. Určite sa chcem s Dominikou stretnúť a porozprávať (Rozhovor)

Markíza však tvrdí, že spoločnosti UPC poskytla transparentné podmienky porovnateľné s ostatnými vysielateľmi. „Mrzí nás, že práve UPC zatiaľ nepristúpilo na našu štandardnú ponuku a neuzavrelo s nami zmluvu, ktorá by reflektovala návrhy dvoch ponúk na jeden rok alebo tri roky,“ povedal šéf televízie Matthias Settele.

Televízia vraj zostáva otvorená rokovaniam o korektnom predĺžení zmluvy, ktoré by odvrátilo úplné odpojenie jej staníc.



Domov
Zdieľať
Diskusia