Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. júna 2023, 20:40
Čas čítania 0:53

Nenápadná firma z juhu Slovenska šije oblečenie pre luxusné svetové značky ako Gucci či Versace. V tomto meste pôsobí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Produkty sa zo Slovenska distribuujú do Talianska a následne do celého sveta.

Firma PAZZ vo Veľkom Krtíši šije oblečenie aj pre luxusné značky, ako sú Versace či Gucci, ale aj pre automobilové stajne Ferrari či RedBull okruhu formuly 1. Spoločnosť aktuálne zamestnáva 170 ľudí, prevažne ženy.

„Naďalej sa zameriavame na šitie vysokokvalitného športového oblečenia pre známe svetové značky ako Rossignol, Aztech, Stockli, HEAD, Castelli,“ uviedol výrobný riaditeľ Milan Havjar.

„Produkty vyrobené na Slovensku vyvážame do materskej spoločnosti v Taliansku s následnou distribúciou do celého sveta,“ dodal.

Firme chýbajú šičky

Podľa neho obdobie pandémie prekonala spoločnosť bez väčších problémov, avšak naďalej pretrváva nepriaznivá situácia týkajúca sa nedostatku ľudských zdrojov. „Napriek vynikajúcej spolupráci s miestnymi školami sa dlhodobo nedarí zabezpečiť šičky do našej výroby, čo sa v dôsledku prirodzeného starnutia a odchodov do dôchodku prejavuje v dlhodobom horizonte na poklese stavu zamestnancov,“ konštatoval s tým, že problémom je teraz to, že množstvo zákaziek musia odmietať, pretože ich kapacitne nie sú schopní realizovať.


S energetickou krízou sa snažia bojovať aj investovaním do inovácií, aktuálne napríklad inštalujú v závode fotovoltickú elektráreň.


V priestoroch PAZZ pôsobí aj ďalšia textilná spoločnosť Powerskin patriaca do skupiny Arena, ktorá vyrába profesionálnu líniu bezšvových plaviek s vývozom do celého sveta.


„Po miernej stagnácii počas pandémie sa situácia vrátila do normálu a aktuálne táto spoločnosť rastie a rozširuje svoje výrobné kapacity,“ doplnil Havjar. Firma zamestnáva 70 zamestnancov a v blízkom čase plánuje otvoriť ďalšiu výrobnú linku.

pazz, šičky, firma, Gucci
Zdroj: Wikimedia Commons (Maizeam), PAZZ
Domov
Zdieľať
Diskusia