Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
25. júna 2023 o 17:18
Čas čítania 0:34

15-metrový pád Čecha v Manínskej tiesňave má šťastný koniec. Na hrozivý pád si nepamätá

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Utrpel poranenia hlavy, ale prežil.

Rozsiahlu tržnú ranu na hlave a početné odreniny utrpel 39-ročný muž z Čiech, ktorý v sobotu 24. júna spadol zo skaly v Manínskej tiesňave pri Považskej Bystrici. Turistovi pomáhali leteckí záchranári z Trenčína. TASR o tom v nedeľu informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková.


Muž mal po páde z výšky i poruchu vedomia. „Lekárku palubným navijakom vysadili na miesto k zranenému, ktorý sa nachádzal v starostlivosti pozemných záchranárov. Pacient si na okolnosti pádu nepamätal, utrpel rozsiahlu tržnú ranu na hlave a početné odreniny po tele,“ opísala Hopjaková.


Lekárka leteckých záchranárov mužovi doplnila liečbu a po preložení na palubu ho v stabilizovanom stave, pri vedomí, s úrazom hlavy vrtuľníkom previezli do Fakultnej nemocnice v Žiline. Trenčianska krajská polícia v sobotu na sociálnej sieti informovala, že muž utrpel zranenia po približne 15 metrov dlhom páde zo skaly. Turistov vyzvala na opatrnosť.

Manínska tiesňava
Zdroj: Google Maps
Domov
Zdieľať
Diskusia