Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
26. júna 2023, 18:00
Čas čítania 0:30

VIDEO: Policajti vytiahli novú zbraň na šoférov. Situáciu, ktorú neznáša väčšina vodičov, vedia odkontrolovať dronmi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Moderná technológia uľahčuje policajtom skontrolovať predbiehajúcich kamionistov na diaľniciach.

Bratislavskí policajti začali v uplynulom období využívať na kontrolu nákladných vozidiel nové triky, ktoré im povoľujú výrazne si uľahčiť prácu. Vodičov nákladných vozidiel monitorovali aj pomocou dronov, priblížili na sociálnej sieti.

„Za uplynulé obdobie sa dopravní policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave zamerali na jazdu nákladných vozidiel po diaľnici v ľavom jazdnom pruhu. Na odhaľovanie a dokumentovanie porušení pravidiel cestnej premávky hliadky využívajú aj letecký dohľad s použitím dronov,“ informovali v príspevku.

Pri kontrolách sa zamerali na uponáhľaných kamionistov, ktorí viedli motorové vozidlá kategórie N s hmotnosťou viac ako 7,5 tony.

Pomocou dronov tak jednoducho a prehľadne dokázali odsledovať nákladiaky, ktoré porušovali zákon tým, že na diaľnici predbiehali iné vozidlá. „V týchto prípadoch bola vodičom uložená bloková pokuta v hornej hranici sadzby do 150 eur,“ uzavreli.

Domov
Zdieľať
Diskusia