Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
28. júna 2023, 10:25
Čas čítania 0:42

Česká turistka zomrela na obľúbenom gréckom ostrove. Vyšla z vody a skolabovala, no sanitka na miesto prišla príliš neskoro

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa svedkov z pláže mala žena pulz ešte 40 minút.

Na známom gréckom ostrove Thasos zomrela v utorok 27. júna česká turistka. Sanitka na miesto dorazila takmer až po hodine, čo spôsobilo, že jej lekári už nedokázali pomôcť. Na pláži sa ju medzitým snažili oživovať štyria rumunskí turisti. Žena vyšla z vody a skolabovala, no podľa rumunských turistov mala pulz ešte minimálne 40 minút, píše portál keeptalkinggreece.com.

Sanitka dorazila na pláž 51 minút po zavolaní, pretože zasahovala na inom mieste na ostrove. Privolaný lekár na mieste skonštatoval smrť a sanitka českú turistku previezla na pitvu. 

Množstvo turistov teraz na sociálnych sieťach protestuje voči zdravotníckym službám v Grécku. Podľa turistov je zbytočné zaplatiť si cestovné poistenie, keď ich aj tak nikto v prípade potreby nepríde ošetriť. V Grécku pritom ide už o štvrté úmrtie v dôsledku oneskoreného príchodu sanitky. Dvaja mŕtvi sú podľa portálu turisti. 

„Veľmi sa za náš neporiadok ospravedlňujem. Chceme tu cestovný ruch na úrovni dubajských cien a máme tu zariadenia z tretieho sveta. Prepáčte! Dúfam v lepšie zaobchádzanie,“ napísala používateľka z Grécka na sociálnu sieť. Turisti apelujú na grécku vládu, aby zabezpečila vhodné zdravotnícke služby v turistických destináciách. 

grécko
Zdroj: astrisbeach.com
Domov
Zdieľať
Diskusia