Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
28. júna 2023, 11:00
Čas čítania 0:25

V Tatrách uviazla poľská turistka s deťmi, zasekli sa na snehových poliach. Zasahovať musel vrtuľník so záchranármi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Horskí záchranári museli turistov odprevadiť na Zbojnícku chatu.

Horská záchranná služba zachraňovala vo Vysokých Tatrách poľskú turistku s dvoma deťmi po tom, čo uviazli na snehových poliach pod sedlom Prielom. Na výstup im chýbal potrebný výstroj a horskí záchranári po nich museli prísť vrtuľníkom. 

„Záchrannú akciu komplikovalo nepriaznivé počasie, pre ktoré boli záchranári vysadení pomocou palubného navijaka pri Zbojníckej chate, odkiaľ pokračovali pozemne k uviaznutej skupine,“ informovala Horská záchranná služba.

Záchranári sa opätovne pokúsili vrtuľník privolať, no ten sa pre zlé poveternostné podmienky musel vrátiť na základňu a horská služba musela turistov pozemne odprevadiť na Zbojnícku chatu. „Záchranári aj s uviaznutými turistami tak zostupovali pozemne na Zbojnícku chatu, kde poľskí turisti na vlastnú žiadosť zostali,“ napísali záchranári. 

Horská záchranná službaHorská záchranná službaHorská záchranná službaHorská záchranná služba
Zobraziť galériu
(6)
Domov
Zdieľať
Diskusia