Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
28. júna 2023, 21:40
Čas čítania 1:15

Policajti vo Francúzsku zastrelili iba 17-ročného chlapca. Dostaneš guľku do hlavy, hovorila mu hliadka počas kontroly

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Prípad odsúdil aj francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý celú udalosť označil za neodpustiteľnú.

Násilné protesty otriasli v noci na stredu mestečkami na predmestí Paríža po tom, čo polícia zastrelila počas dopravnej kontroly tínedžera a klamala o okolnostiach jeho úmrtia, informuje agentúra AFP.

Polícia zastavila pre dopravný priestupok v utorok večer 17-ročného mladíka, ktorého úrady identifikovali len ako Naela M.

Podľa prvej policajnej verzie člen policajnej hliadky na tínedžera vystrelil, pretože ho chcel autom prejsť. Túto verziu však vyvrátilo video z incidentu, ktoré začalo kolovať na sociálnych sieťach.

Vyhrážali sa mu „guľkou do hlavy“

Pravosť nahrávky sa podarilo AFP overiť. Na nej vidieť, ako dvaja policajti stoja vedľa odstaveného auta. Jeden policajt mieri zbraňou na vodiča a hovorí, že dostane „guľku do hlavy“. Následne sa zdá, že policajt vystrelí do prázdna a auto sa náhle pohne. Po pár metroch narazí a šofér krátko nato umiera.

„Bol zabitý tínedžer. To je nevysvetliteľné a neodpustiteľné,“ reagoval v stredu francúzsky prezident Emmanuel Macron. Dodal, že prípad sa dotkol celého národa, a vyjadril súcit s rodinou obete.

24. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 4:05 Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli

V podstate ihneď po smrti mladíka vypukli protesty v mestečku Nanterre na predmestí Paríža a v niekoľkých okolitých obciach, ktoré postupne prerástli do nepokojov. Podľa francúzskeho ministra vnútra Geralda Darmanina bolo v noci zatknutých 31 ľudí a počas protestov utrpelo ľahké zranenia 24 policajtov.

Strelca už vzali do väzby

Tridsaťosemročný policajt, ktorý vystrelil smrteľnú ranu, bol vzatý do väzby a čelí vyšetrovaniu za zabitie. Právnik usmrteného chlapca uviedol, že podá na policajtov žalobu za zabitie a krivú výpoveď, keď tvrdili, že chlapec ich chcel zraziť.

V aute boli okrem zabitého tínedžera aj dvaja ďalší pasažieri. Jeden z nich utiekol a druhý bol nakrátko zadržaný.

Domov
Zdieľať
Diskusia