Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
28. júna 2023, 17:36
Čas čítania 0:56

Peter Sagan spoznal trest za šoférovanie s takmer 3 promile v krvi. Verdikt monackého súdu ho nepotešil

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Súd svoj verdikt vydal len tri dni pred začiatkom prestížnej Tour de France.

Slovenský cyklista Peter Sagan spoznal trest, ktorý mu súd v Monaku uložil za šoférovanie pod vplyvom alkoholu. Denník Monaco Matin uvádza, že mu za nezodpovednú jazdu uložili trojmesačný podmienečný trest a trojmesačný zákaz šoférovania. Ako prvý na to upozornil Sportnet

Policajti prichytili trojnásobného majstra sveta ešte 12. mája, keď si pod vplyvom alkoholu sadol na skúter. V zápisnici je uvedené, že Sagana zastavila policajná hliadka okolo 11.35 h po tom, čo si všimli, že vykazuje známky požitia alkoholu.

Následne ho previezli na policajnú stanicu, kde mu namerali takmer 3 promile v krvi. Podľa Saganovho obhajcu Thomasa Giccardiho sa slovenský cyklista ráno vracal z klubu. Na súde uviedol, že sa jeho klient práve vrátil zo Spojených štátov amerických.

Neuvedomil si, že môže mať vysoký zostatkový alkohol

Rozhodnutie sadnúť si za volant pod vplyvom alkoholu bolo podľa obhajcu následkom nedostatku spánku a časového posunu. Podľa Giccardiho si „neuvedomil, že môže mať stále vysoký zostatkový alkohol“.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Saganov obhajca veril, že jeho klient dostane za priestupok iba pokutu. Na súde sa snažil argumentovať tým, že Sagan ako vrcholový cyklista potrebuje používať auto pri výkone svojho povolania.

Prokurátor bol však nekompromisný a dodal, že športové osobnosti by mali ísť mladým ľuďom príkladom. Verdikt súdu nakoniec Saganovi odobral možnosť šoférovať na obdobie troch mesiacov.

Podľa denníka Monaco Matin však nejde o prvý prípad, keď slovenský športovec jazdil pod vplyvom alkoholu. K prvému incidentu, kde u Sagana figuroval alkohol, došlo už pred dvomi rokmi.

Peter Sagan si v stredu 28. júna vypočul rozsudok monackého súdu.
Peter Sagan si v stredu 28. júna vypočul rozsudok monackého súdu. Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia