Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
2. júla 2023 o 13:15
Čas čítania 0:50

Poslanec SaS musí sudkyni zaplatiť 70-tisíc eur. Označil ju za najväčšiu korupčníčku na Krajskom súde v Bratislave

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Krajský súd v Košiciach odsúdil Baránikove obvinenia z korupcie.

Poslanec SaS Alojz Baránik sa musí podľa rozhodnutia Krajského súdu v Košiciach ospravedlniť a zaplatiť 70-tisíc eur sudkyni Ayše Eren Pružinec. Dôvodom sú slová, ktoré vyriekol v parlamente na začiatku roka 2017, keď vtedajšiu kandidátku na členku disciplinárneho senátu Najvyššieho súdu SR obvinil z korupcie. Alojz Baránik, ktorého kontaktovalo Plus 7 dní, vraj o žiadnom rozhodnutí nevie. Na otázku mailom neodpovedal.

Baránik sudkyňu označil za najväčšiu korupčníčku na Krajskom súde v Bratislave. „Ten, kto ju navrhol, je sám veľký korupčník. Toto je hrubé svinstvo, že sa to dostalo až takto ďaleko... To je zverstvo, čo táto osoba je schopná urobiť. A bola navrhnutá do disciplinárneho senátu…“ vyhlásil vtedy v parlamente a pokračoval: „Sudkyňa Ayše Pružinec Erenová je ťažká prieťahárka, ktorá rozhoduje veci tak, ako si to všetci neželáme, rozhoduje veci tým najotrasnejším spôsobom. Je to osoba, ktorá je príslušníkom justičnej mafie, ktorá spôsobuje to, že na Slovensku nie je možné dosiahnuť spravodlivosť.“

3. októbra 2024 o 16:30 Čas čítania 1:17 KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach

Sudkyňa zažalovala politika v civilnom konaní na ochranu osobnosti. Okresný súd Bratislava I rozhodol v roku 2018, že je v práve a Baránik jej má zaplatiť 200-tisíc eur. Poslanec sa proti verdiktu odvolal. O 5 rokov neskôr košický krajský súd iba znížil výšku odškodnenia. Ayše Eren Pružinec rozhodnutie víta a tvrdí, že to „čo si Baránik dovolil, je absolútny nonsens“.

Domov
Zdieľať
Diskusia