Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
3. júla 2023 o 19:30
Čas čítania 0:38

VIDEO: Toto ukrýva nové auto slovenských policajtov. Zakročiť vie baranidlom aj zastavovacím pásom ako z akčných filmov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nové policajné autá okrem základnej výbavy disponujú aj rozšíreným zdravotným vybavením. Policajti vďaka nim môžu zachrániť život napríklad účastníkom vážnej dopravnej nehody, ak sa na miesto dostanú skôr ako záchranári.

Slovenskí policajti dostali v prvom štvrťroku nové autá s exkluzívnym vybavením, ktoré sa krátkym videom rozhodli predviesť na svojom profile na sociálnej sieti. 

Autá sa podľa ministerstva vnútra majú používať napríklad pri pátracích akciách, ale aj pri vzniku a prvotnom riešení mimoriadnych udalostí či vysokoprofilových incidentov, ako sú napríklad útok aktívneho strelca na mäkké ciele, ale aj pri komplikovaných dopravných nehodách s vyšším počtom zranených, živelných pohromách, haváriách či požiaroch.

Exkluzívne vybavenie

Väčšina výbavy sa nachádza v kufri vozidla, kde policajti disponujú zastavovacím pásom, medickým batohom s vybavením a so svetelnými pukmi. Okrem základnej záchrannej výbavy disponujú aj automatickým externým defibrilátorom. Policajti vďaka nemu môžu zachrániť život napríklad účastníkom vážnej dopravnej nehody, ak sa na miesto dostanú skôr ako záchranári. 

Výbava obsahuje aj súpravu páčidiel, megafón, teleskopický rebrík a elektroinštaláciu pre SCV. Pre fyzicky náročnejšie zásahy sú vozidlá vybavené baranidlom, balistickými helmami s príslušenstvom, teleskopickým svietidlom a hydraulickým holmatrom. V základom balíčku im nesmie chýbať ani alkoholový tester či PELI kufor s vybavením.

Domov
Zdieľať
Diskusia