Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
13. apríla 2023 o 11:00
Čas čítania 1:09

FOTO: Takto vyzerajú nové policajné autá. Slovenskí policajti sa môžu tešiť na špeciálnu výbavu aj nový vizuál

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Minister Mikulec odovzdal policajtom prvých 37 áut v novom dizajne.

Dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec odovzdal vo štvrtok prvých 37 áut v novom dizajne. Väčšina z vozidiel pôjde Policajnému zboru, tie majú nový polep a žlto-modrý vizuál. Autá prerozdelia rámci Bratislavy, Nitry a Trnavy. Rezort nakúpil spolu 150 áut v celkovej sume vyše 3,4 milióna eur, ktoré bude postupne dodávať.


Vozidlá pridelia na krajské riaditeľstvá Policajného zboru v Bratislave, Nitre a Trnave, ako aj útvarom Ministerstva vnútra SR, Národnej centrále osobitných druhov kriminality, sekcii krízového riadenia a Vikariátu Ordinariátu Ozbrojených síl SR. Nahrádzajú zastaraný vozový park, ktorý je podľa ministerstva vnútra potrebné zmodernizovať.


„Podarilo sa obstarať prvé vozidlá s novými polepmi, ktoré odovzdáme dnes príslušníkom Policajného zboru do výkonu, a niektoré aj nepomaľované,“ uviedol Mikulec. Časom bude podľa neho vozidiel viac ako 150. Štátny tajomník ministerstva vnútra SR Tomáš Oparty pripomenul, že nákup 150 vozidiel je súčasťou koncepčného plánu obnovy vozového parku ministerstva. Naplánovaný je na desať rokov. Okrem iného chcú dosiahnuť zníženie emisného zaťaženia.


Vozidlá značky Kia hradili z rozpočtu rezortu vnútra. Z prvých 37 áut je 29 v policajnom a osem v civilnom vyhotovení určených pre útvary MV. Ďalšie autá budú dodávať po úprave na policajné vyhotovenie s príslušenstvom.

policia, auto
Zdroj: TASR – Pavel Neubauer

Autá majú špeciálnu výbavu

„Zo zakúpených 150 kusov vozidiel je 100 áut upravených na policajné prevedenie s príslušenstvom v novom dizajne, žlto-modrý vizuál policajných vozidiel,“ skonštatoval Oparty.

3. októbra 2024 o 16:30 Čas čítania 1:17 KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach

Súčasťou výbavy týchto vozidiel je svetelné a zvukové výstražné zariadenie s určením pre políciu SR, nový polep, žlto-modrý vizuál, príprava na rádiostanicu, kamera za čelným sklom, zosilnené poťahy, opačné zapínanie bezpečnostného pásu vzadu či tmavé slnečné fólie.


Ďalších 50 kusov vozidiel je v civilnom vyhotovení. Určené sú pre služobné útvary Prezídia Policajného zboru a MV SR. Z nich je 20 áut upravených a ich súčasťou sú tzv. skryté majáky aj príprava na rádiostanicu.

Späť
Zdieľať
Diskusia