Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Aneta Gospičová
4. júla 2023, 7:45
Čas čítania 0:31

Tieto 2 kúpaliská na Slovensku momentálne nie sú vhodné na kúpanie, oznámili hygienici. Radšej by si sa im mal vyhnúť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Regionálne úrady verejného zdravotníctva odoberajú vzorky vody a kontrolujú pripravenosť zariadení na kúpaciu sezónu.

Letná sezóna je v plnom prúde a s ňou aj kúpanie a kúpaliská. Úrad verejného zdravotníctva informuje, že na konci 26. týždňa tohto roka malo povolenie na prevádzku deväť prírodných kúpalísk, 102 umelých kúpalísk a 298 bazénov. 


Regionálne úrady verejného zdravotníctva pokračovali v kontrolách pripravenosti na kúpaciu sezónu a odberoch vzoriek na kúpaliskách.

„Hygienickým požiadavkám na kvalitu vody na kúpanie nevyhoveli na základe ostatných laboratórnych výsledkov vzorky vody odobrané na lokalite Laborec Humenné. Taktiež voda nie je vhodná na kúpanie ani na prírodnej vodnej ploche vodná nádrž Veľké Uherce,“ ozrejmil Darko Babjak z odboru hygieny životného prostredia ÚVZ SR.


Počas tohtoročnej kúpacej sezóny nebude na kúpanie využívaná vodná nádrž Ružiná z dôvodu napúšťania vodnej nádrže a vodná nádrž Opatová z dôvodu vypustenia vody z nádrže. Za návštevu kúpaliska si tento rok výrazne priplatíme.

Ilustračná fotografia: Prírodné kúpalisko Delňa.
Ilustračná fotografia: Prírodné kúpalisko Delňa. Zdroj: Svätopluk Písecký/TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia