Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
4. júla 2023 o 12:22
Čas čítania 0:26

Naivnú 22-ročnú Bratislavčanku okradli o 2 800 €, nachytali ju cez inzerát. Podvodník na ňu použil klasický trik

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Páchateľovi poskytla všetky údaje od svojho internetbankingu.

Podvodník obral 22-ročnú ženu z Bratislavy o 2 800 eur. Poškodená vo falošnom formulári doručovacej spoločnosti vyplnila údaje do svojho internetbankingu. Bratislavská polícia na to upozornila na sociálnej sieti.


Priblížila, že neznámy záujemca reagoval na ženin inzerát. Po dohode predaja mal žene poslať odkaz na webovú stránku, kde sa objavil formulár doručovacej spoločnosti. „O dva dni po zadaní údajov jej odišla platba z bankového účtu vo výške 2 800 eur,“ ozrejmila polícia. Poškodená podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.


„Upozorňujeme, že portály na sprostredkovanie predaja a kúpy tovaru sú plné podvodníkov,“ podotkla polícia. Ľudia majú byť podľa polície pri komunikácii s neznámymi záujemcami opatrní a neposkytovať údaje svojej platobnej karty či internetbankingu.

polícia
Zdroj: Polícia SR (Facebook)
Domov
Zdieľať
Diskusia