Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
4. júla 2023 o 18:20
Čas čítania 0:33

Časť diaľnice R1 by mohla byť zadarmo, oznámilo ministerstvo dopravy. Teraz sa čaká už len na formalitu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia má na schválenie žiadosti od ministerstva dopravy 30 dní.

Pre uzavretie mosta v Seredi chce ministerstvo dopravy vyňať zo spoplatnenia úsek R1. Ide o časť od prípojky Sládkovičovo po prípojku Dolná Streda. Motoristi prechádzajúci týmto úsekom tak nebudú musieť mať platnú diaľničnú známku. Zmenu však ešte musí odsúhlasiť polícia.

Spresnil, že most v Seredi uzavrela Slovenská správa ciest pre jeho havarijný stav. Prejazd cez rýchlostnú cestu R1 by súčasné obchádzkové trasy skrátil približne o polovicu. Zo spoplatnenia by bol dočasne vyňatý úsek R1 od prípojky Sládkovičovo, križovatka diaľnice R1 a cesty I/62, po prípojku Dolná Streda, križovatka diaľnice R1 a cesta I/35, respektíve II/507.

Ministerstvo dopravy SR, respektíve Národná diaľničná spoločnosť musia teraz o stanovisko požiadať Prezídium Policajného zboru. „Zo zákona má polícia na vyjadrenie 30 dní, urobíme však všetko pre to, aby nám poslali svoje stanovisko čo najskôr. Samozrejme, veríme, že bude súhlasné,“ dodal štátny tajomník ministerstva dopravy Jaroslav Kmeť.

r1
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia