Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
6. júla 2023, 9:11
Čas čítania 0:29

MAPA: Na Slovensko mieri extrémne silná víchrica POLY, zasiahne veľkú časť Slovenska. V Holandsku zabila troch ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovensko opäť potrápia búrky s krúpami. Pripraviť by sme sa mali aj na riziko prívalových povodní.

V priebehu včerajšieho dňa v Európe vyčíňala víchrica Poly. Smršť s rýchlosťou 146 km/h v Holandsku zabila troch ľudí. Podľa iMeteo.sk išlo o najsilnejšiu letnú víchricu v histórii meteorologických meraní. Tlaková níž, ktorá ju spôsobila, síce pomaly slabne, no studený front na naše prinesie nebezpečné búrky. 

„Dnešné búrky, ktoré sa už čoskoro začnú tvoriť vo výraznejšej miere, však budú zrejme nebezpečnejšie ako včera, a to z toho dôvodu, že ich pohyb bude veľmi pomalý a búrky môžu byť aj stacionárnejšieho charakteru,“ vysvetľujú meteorológovia.

Búrky ohrozia stredné a východné Slovensko. Pre spomínané územie už meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa. Najintenzívnejšie by mali byť popoludní. V horských oblastiach sa môžu vyskytnúť aj prívalové zrážky s rizikom prívalových povodní. V nižšie položených oblastiach by sme mali očakávať krúpy. 

mapa, slovensko, výstrahy, búrky
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia