Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
7. júla 2023, 7:18
Čas čítania 0:53

Slováci si môžu kúpiť kaštieľ pri Bytči za cenu jednoizbového bytu. Národnú kultúrnu pamiatku ponúkajú na predaj

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na webovej stránke realitnej kancelárie sa objavila zaujímavá ponuka – predávajú tam historickú pamiatku.

Začiatkom júna sa na webovom portáli reality.sk objavila na predaj historická pamiatka v podobe renesančného kaštieľa v obci Súľov-Hradná v okrese Bytča. Záujemcovia si teraz môžu chátrajúcu budovu zakúpiť za cenu jednoizbového bytu, informuje portál MY Žilina.

Historickú nehnuteľnosť predáva terajší majiteľ len za 75-tisíc eur. Za túto cenu získate budovu s rozlohou až 990 štvorcových metrov, pričom plocha celého pozemku predstavuje 1 400 štvorcových metrov.

Treba však poznamenať, že kaštieľ už dlhé roky čaká na rekonštrukciu, ktorá by nového vlastníka vyšla poriadne draho. „Kaštieľ vyžaduje rozsiahlu kompletnú rekonštrukciu, je podpivničený, celý objekt je oplotený, k budove patrí humno. Jedna časť kaštieľa je vo veľmi zlom stave – sutina,“ uvádza realitná kancelária.

Slávny kaštieľ, o ktorý sa roky nikto nestará

Národná kultúrna pamiatka zažila svoje najslávnejšie obdobie ešte počas 19. storočia, keď v kaštieli žila Mária Madočániová, rodená Akaiová. „Kaštieľ obklopoval nádherný park s cudzokrajnými drevinami, pred kaštieľom sa nachádzal rybník s fontánou, voda do rybníka vytekala z tlám dvoch kamenných levov,“ priblížila obec Súľov-Hradná na webovej stránke.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

V priebehu storočí však vystriedal mnoho majiteľov, pričom momentálne vlastní kaštieľ niekoľko osôb. Podľa obce sa však o objekt nikto dlhší čas nestará, a tak roky chátra. Ide tak o ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku, ktorá sa v posledných týždňoch objavila na predaj.

V prípade, že ťa ponuka zaujala, viac sa o nej môžeš dozvedieť na tomto odkaze

Chátrajúci renesančný kaštieľ v obci Súľov-Hradná.Chátrajúci renesančný kaštieľ v obci Súľov-Hradná.Chátrajúci renesančný kaštieľ v obci Súľov-Hradná.Chátrajúci renesančný kaštieľ v obci Súľov-Hradná.
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia