Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Florián Meričko
6. júla 2023, 20:40
Čas čítania 0:39

Gyimesi prišiel o lukratívne 150. miesto na kandidátke. Bizarnou chybou ho vyšachoval boxer

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poslanec György Gyimesi sa na bilbordoch chváli 150. miestom na kandidátke strany Aliancia, nakoniec sa na ňom neobjaví.

Nezaradený poslanec György Gyimesi prišiel o 150. miesto na kandidátke pre kurióznu chybu strany Aliancia. Môže za to tzv. „dvojitý kandidát“ Viliam Tankó, ktorý sa objavil na kandidátkach dvoch strán – Aliancie aj OĽaNO, informuje portál Tvnoviny.sk

I keď sa mal pôvodne známy športovec uchádzať o miesto v parlamente za hnutie Aliancia, rozhodol sa svoju kandidatúru stiahnuť. Nakoniec bude na kandidátke Igora Matoviča, s ktorým spoločne podpísali vyhlásenie o kandidatúre. Aliancia však medzičasom odovzdala finálny zoznam, na ktorom figuruje aj Tankó. Pre kurióznu chybu tak ostal zapísaný na kandidátkach dvoch strán. 

V hre je aj falšovanie podpisu, Aliancia to však odmieta

Tankó však tvrdí, že sa s vedením Aliancie dohodol len slovne a žiadny podpis jej nikdy neodovzdal. Strana však popiera, že by falšovala akékoľvek dokumenty len preto, aby Tankóa zapísala na svoju listinu. Keďže už je po uzávierke kandidátok, mená sa na nich už nedajú meniť ani dopĺňať.

Musí tak dôjsť ku kompletnému prečíslovaniu, ktoré Gyimesiho posunie na 149. pozíciu na zozname strany Aliancia.

Poslanec Gyimesi prišiel o luxusné 150. miesto na kandidátke. Môže za to nedôslednosť strany Aliancia.
Poslanec Gyimesi prišiel o luxusné 150. miesto na kandidátke. Môže za to nedôslednosť strany Aliancia. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia