Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Veronika Dlesková
9. júla 2023 o 19:06
Čas čítania 0:40

Výročie bizarnej smrti: Muž ukazoval študentom, aké pevné sú okná na mrakodrape, vypadol z 24. poschodia a zomrel

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Výročie bizarnej smrti: Muž ukazoval študentom, aké pevné sú okná na mrakodrape, vypadol z 24. poschodia a zomrel
Zdroj: Wikimedia Commons/Dietmar Rabich

Garry Hoy se rozhodol predviesť svojim študentom, aké pevné sú okná v kanceláriách kanadského mrakodrapu. Komický kúsok sa mu však nevydaril a on spadol z výšky 24 poschodí.

Dnes uplynulo presne tridsať rokov od nešťastnej udalosti, ktorá čiastočne zapríčinila uzavretie vtedy najväčšej kanadskej právnickej firmy Holden Day Wilson. Deviateho júla 1993 totiž z 24. poschodia mrakodrapu postaveného v roku 1969 vypadol právnik Garry Hoy. V čase smrti mal len 38 rokov. 

Garry Hoy pracoval v spomínanej advokátskej kancelárii Holden Day Wilson v Toronte. Pri prehliadke mrakodrapu, v ktorom firma sídlila, sa Hoy rozhodol demonštrovať silu konštrukcie okenného skla tým, že sa oproti nemu rozbehol. Ako píše britský Mirror, pevnosť okien sa snažil demonštrovať pred skupinkou študentov.

Nebolo to prvýkrát, čo Hoy skúšal takýto kúsok, a preto veril v úspech netradičného experimentu. V tomto prípade okno nevydržalo a celé neporušené sklo vypadlo z rámu spoločne s právnikom. Muž po páde z 24. poschodia na mieste zomrel.

„Nepoznám žiadny stavebný zákon na svete, ktorý by umožnil 73-kilovému mužovi naraziť na sklo a vydržať to,“ uviedol stavebný inžinier mrakodrapu Bob Greer. 

Podľa kolegov bol Hoy jedným z „najlepších a najmúdrejších“ v celej firme. Polícia prípad nakoniec uzavrela ako nešťastnú náhodu. 

mrakodap
Zdroj: Wikimedia/SimonP/volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia