Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
14. júla 2023 o 9:00
Čas čítania 0:41

Slovákov potrápia horúčavy, miestami bude až 34 °C. Meteorológovia varujú pred náročným víkendom (+ MAPA)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Intenzívne búrky opäť vystriedajú vysoké teploty.

Koncom týždňa na naše územie dorazí nová vlna horúčav. Slováci musia počas víkendu rátať s vysokými teplotami, ktoré sa miestami vyšplhajú až na 34 °C, informuje portál iMeteo.sk

V piatok 14. júla bude na Slovensku prevažne jasno až polojasno. Meteorológovia očakávajú, že maximálne denné teploty neprekročia na väčšine územia hranicu 31 °C. Najchladnejšie bude v priebehu piatka v Žilinskom kraji, na Horehroní a Spiši. Teploty v týchto lokalitách vystúpia do 24 °C.

Vysoké teploty dorazia v sobotu

Najväčšie horúčavy podľa odborníkov dorazia na naše územie až cez víkend. V sobotu sa dočkáme vo viacerých regiónoch na západe krajiny teplôt až 34 °C. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal na 15. júla výstrahy prvého stupňa pre Bratislavský, Banskobystrický, Nitriansky a Trnavský kraj.

Portál iMeteo dodáva, že v závere týždňa by sa na Slovensko mohli vrátiť búrky. S intenzívnou zrážkovou činnosťou však treba počítať až začiatkom ďalšieho týždňa.

Vysoké teploty výrazne komplikujú situáciu na našom území. Len včera sme ťa informovali o tom, ako v dôsledku horúčav postupne vysychá najväčší slovenský prameň s pitnou vodou.

Meteorologické výstrahy na sobotu 15. júla 2023.
Meteorologické výstrahy na sobotu 15. júla 2023. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia