Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
14. júla 2023 o 9:35
Čas čítania 0:31

Ceny nafty pôjdu rapídne nahor, obávajú sa analytici. Čoskoro môžu prekročiť hranicu, ktorú sme na Slovensku dlho nevideli

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prognózy analytikov sú pre majiteľov naftových motorov pesimistické.

Koniec lacnej nafty je podľa analytikov nablízku. Za aktuálne ceny budú podľa prognóz odborníkov motoristi tankovať už len krátko. Nasledovať by malo ďalšie zdraženie, informuje portál tvnoviny.sk

Zvyšovanie cien nafty pocítili Slováci už v uplynulých týždňoch, keď sa postupne vyšplhala z pôvodných 1,40 eura pod hranicu 1,50 eura za liter. Komoditný analytik Lukáš Lipovský však očakáva, že sa tento nárast nezastaví.

Nepriaznivé prognózy pre naftu aj benzín

„V nasledujúcich týždňoch očakávam aj vďaka prebiehajúcej letnej dovolenkovej sezóne, že ceny pohonných látok na našich čerpacích staniciach môžu pokračovať v raste a prekročiť hladinu 1,50 eura za liter a priblížiť sa k úrovni 1,60 eura,“ uviedol Lipovský pre tvnoviny.sk.

Zdraženie podľa Lipovského neminie ani benzín. Analytik očakáva, že v najbližších týždňoch jeho cena vzrastie o tri až šesť centov za liter pohonnej hmoty.

Analytik Lukáš Lipovský očakáva, že sa zdražovaniu nevyhne nafta ani benzín.
Analytik Lukáš Lipovský očakáva, že sa zdražovaniu nevyhne nafta ani benzín. Zdroj: FB/Shell
Domov
Zdieľať
Diskusia