Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová TASR
17. júla 2023, 15:12
Čas čítania 1:04

VIDEO: Intenzívna búrka v Žiline zatopila cesty. 20-tisíc domácností zostalo bez elektriny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na území Slovenska už zaznamenali takmer 10-tisíc bleskov.

Intenzívne búrky, ktoré hrozia na celom Slovensku, dnes poobede udreli najmä v Žilinskom kraji. Na celom území krajiny už udrelo takmer 10-tisíc bleskov. Silný lejak spôsobil, že v Žiline zaplavilo cesty a na mnohých miestach vypadla elektrina, píše portál imeteo.sk

Silný vietor sa postaral o to, že v meste vyvrátilo niekoľko stromov. Obmedzená je aj trolejbusová doprava a treba tiež počítať s komplikovanejším prejazdom cez mesto. 

Na celom Slovensku platí v pondelok výstraha pred búrkami. SHMÚ varoval, že vo viacerých okresoch výstrahu zvýšil z prvého na druhý stupeň. V niektorých oblastiach hrozí aj povodeň z prívalového dažďa. 

Búrky spôsobili na strednom Slovensku zvýšené poruchy elektrických vedení

Silné búrky, ktoré sa v pondelok popoludní prehnali Žilinským a Banskobystrickým krajom, spôsobili rozsiahle výpadky elektriny. Pocítilo ich približne 20-tisíc odberných miest. Mimo prevádzky zostalo na dlhší alebo kratší čas približne 400 distribučných trafostaníc v správe Stredoslovenskej distribučnej (SSD). TASR o tom informoval špecialista externej komunikácie SSD Miroslav Gejdoš.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Najzasiahnutejšími regiónmi sú Považie, Kysuce, Orava, Liptov, Horehronie a Hont. „Príčinou porúch sú najmä stromy a konáre popadané na elektrické vedenia. Tam, kde je to možné, prebiehajú manipulácie, vďaka ktorým dokážu energetici dopraviť elektrinu do domácností po nepoškodených elektrických vedeniach z iných okruhov,“ opísal Gejdoš.

Viaceré z porúch by sa energetikom malo podľa neho podariť vyriešiť už v najbližších hodinách, na mnohých miestach si však opravy vyžadujú dlhší čas. „Všetko bude závisieť predovšetkým od rozsahu poškodenia a prístupnosti zasiahnutého miesta. Pracovníci sú v plnom nasadení a robia všetko, čo je v ich silách, aby obnovili dodávku elektriny pre všetky odberné miesta v čo najkratšom čase. Dotknutých obyvateľov žiadajú o pochopenie a trpezlivosť,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia