Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
17. júla 2023, 21:15
Čas čítania 0:29

Potraviny so žabkou na obale neobsahujú „hormonálne prihrievadlá“. Slovenským internetom sa šíri bizarný hoax

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Organizácia Rainforest Alliance žabku udeľuje firmám v prípade, ak chránia zamestnancov a životné prostredie.

Na sociálnych sieťach sa šíri hoax, podľa ktorého označenie žabky na potravinách znamená, že v jedle sú primiešané hormonálne prihrievadlá. Polícia však na Facebooku tieto nepravdivé správy vyvracia.

„Žabky z dažďových pralesov sú jedny z najjedovatejších na planéte. To len k symbolike, ktorú stále mnoho ľudí nechápe,“ píšu v hoaxe.

Nezisková organizácia Rainforest Alliance bojuje za ochranu životného prostredia a ľudské práva zamestnancov. Práve tieto žabky udeľuje firmám, ktoré spĺňajú prísne podmienky a správajú sa príkladne.

„Certifikačnú známku s týmto logom môžete nájsť na rôznych produktoch: banánoch, čokoláde, čaji, orechoch, oleji a aj zelenine. Ak na ňu natrafíte, znamená to, že v rukách držíte produkt, ktorý vznikol s ohľadom na udržateľnosť a dodržiavanie štandardov na ochranu prírody a ľudských práv,“ upresňuje polícia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia